Kako zavoljeti svoje tijelo?

Naučiti zavoljeti svoje tijelo nije nimalo lak zadatak. Svakodnevno smo bombardirani fotošopiranim fotografijama modela za koje ni ne znamo kako zapravo izgledaju bez raznih filtera za uljepšavanje. Zbog toga nam se čini da neprestano moramo “poboljšavati” razne dijelove svog tijela samo kako bi se uklopili u nametnute standarde ljepote. Usprkos svemu tome, postoje jednostavni načini kako da zavolimo svoja tijela, ali trebaju se redovno prakticirati.
U nastavku pročitajte neke od savjeta koji će vam pomoći u procesu učenja ljubavi prema vlastitom tijelu.

1. Prestanite se uspoređivati s drugim ljudima

Ne možete se uspoređivati s drugim ljudima jer nikada ne znate što se zaista događa u njihovim glavama. Postoji toliko ljudi za koje nam se čini kako imaju sve: zdravlje, odličan posao, prekrasan obiteljski život, zabavne prijatelje, profil na društvenim mrežama koji odaje dojam prave holivudske zvijezde, dok se unutar njih svakodnevno vode neprestane bitke nastale zbog mržnje prema vlastitom tijelu.
Tako da kad sljedeći puta osjetite potrebu usporediti se s njima i pasti u depresiju, sjetite se kako nikada ne možete sa sigurnošću znati s kakvim se demonima bore.

2. Recite si nešto lijepo svaki puta kada se pogledate u ogledalo

Vjerujte, ova će vam vježba pomoći da drastično promijenite odnos s vlastitim tijelom i izgledom. Najbolje efekte daje kada je prakticirate minimalno 30 dana i to svaki dan.
Sjetite se samo koliko ste se puta kritizirali, zamjerali si na izgledu, mrzili sami sebe kada bi se pogledali u ogledalu i kako vam je to pomoglo? NIKAKO!
Vrijeme je da razbijete tu negativnu naviku.
Svaki dan u narednih 30 dana pronađite bar jednu stvar koja vam se sviđa na vama. To može biti način na koji vam se boja očiju podudara s bojom veste, sjajna koža nakon tuširanja, doslovno bilo što vam padne na um.
Isto tako, zahvaljujte se svome tijelu što vam na razne načine pomaže da se krećete kroz dan. Zahvalnost je jako moćan proces jer omogućuje da pažnju posvećujemo onome što nam se sviđa i onomu što volimo, umjesto da smo samo fokusirani na nedostatke.
Kada počnete prakticirati ovu jednostavnu vježbu, bit ćete iznenađeni koliko ćete postati samopouzdaniji, a i primijetit ćete kako vam se sve više i više stvari sviđa na vama.

3. Prihvatite gdje s upravo nalazite

Ako želite transformirati svoje tijelo radi boljeg zdravlja i pokretljivosti što je odlično, svakako vam preporučamo da prihvatite stanje u kojem se trenutno nalazite umjesto da se borite protiv njega, da se omalovažavate ili da mu se odupirete. Prihvaćanje trenutnog stanja omogućuje vam da pronađete vlastiti unutarnji mir, da razvijete suosjećanje i ljubaznost prema sebi. A kada na svom tijelu počnete raditi iz takvog stanja, pozitivne će vas promjene naprosto oduševiti.

Na kraju ovog članka želimo vam samo obratiti pozornost na jednu stvar, a to je da je ljepota u različitosti. Nametnuti standradi ljepote su samo iluzije jer da su realni, ne bi se svako malo mijenjali.
Prekrasni ste upravo takvi kakvi jeste (naravno, to ne znači da biste trebali zanemariti savjete liječnika, kvalificiranih osoba ili vlastiti unutarnji osjećaj koj vam govori da se čim više krećete i vježbate umjesto da ostanete ležati na kauču pred televizijom jer je bilo kakva fizička aktivnost poželjna i jako zdrava).
Samo zamislite kako bi svijet izgledao da smo svi isti. Ljepota doista dolazi iz različitosti, a najbolje pozitivne promjene su one unutar nas.

 

Dijeljenje je brižnost prema drugima,možete podijeliti ovaj članak na:

Slobodno ostavite komentar

komentara

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)